Соловейко у гаю тьохкає, співає,
Десь там щастячко моє серед трав блукає...
Ой, піду ж я у гайок слухать соловейка,
Може щастя там знайду я своє, рідненьке...
Підійду я до верби, розчешу їй коси,
Назбираю там роси та й умию очі...
Упаду я у траву, в небо подивлюся,
З калиною постою, ніжно обіймуся...
Я з барвіночку сплету віночок барвистий,
Та й на воду опущу в річку швидку, бистру...
Походжу ще трохи я, щастя пошукаю,
Хоч вже добре знаю я, що його вже маю…
Анатолій Розумний,
12.04.2020