ЛЮТИЙ ЯК В ГАЛОШІ ВЗУВСЯ,
ЗАТУМАНИЛИСЬ СТОЖАРИ,
МОЖЕ, СПАВ ТА СХАМЕНУВСЯ,
МОКРИЙ СНІГ ПОСИПАВ З ХМАРИ.
НА ПОДВІР`Я ВИЙШЛИ ДІТИ -
ВЖЕ І СНІЖКИ ПОЛІПИЛИ,
ЩОБ БУЛО ЧОМУ РАДІТИ,
БАБУ СНІГОВУ ЗЛІПИЛИ.
А ЇМ ВЕСЕЛО , ЖАРТУЮТЬ,
ПОЧАЛИ У СНІЖКИ ГРАТИ,
ЩЕ Й СНІГОВИКА ЛАШТУЮТЬ,
ЗАХОТІЛОСЯ СТРИБАТИ.
БІГАЛИ І ВЕСЕЛИЛИСЬ -,
ТАМ ДЕ СНІГОВИК І БАБА,
ОБМАЛЬ ЧАСУ ЗАЛИШИЛОСЬ-
ВЖЕ ЗА ПАРТИ ЧАС СІДАТИ.
ПОСВІЖІЛИ, ЗРУМ`ЯНИЛИСЬ,
ПОЗАХОДИЛИ ДО КЛАСУ,
ТРІШКИ- ТРІШКИ ПРИПІЗНИЛИСЬ.
ЗАСПОКОЇЛИСЬ ВІДРАЗУ
ЗАДЗВЕНІВ ДЗВІНОК- ПЕРЕРВА,
ПІСЛЯ НЕЇ ЗНОВ УРОКИ,
БІЛЬШЕ ЗНАТЬ ЇМ КОНЧЕ ТРЕБА,
ПЕРЕД НИМИ Ж СВІТ ШИРОКИЙ.