( в дарунок для I.Т. в День народження)
Лиш тiльки Лютий висрiблив ЖИТТЯ,
Уклавши помiж променiв НАДIЇ,
Природа-Матiр привела ДИТЯ
Й iз рук у руки вiддала́ Марiї.
Де мало бути серце - ЦВIТ ДОБРА!
А де душа - там КОЛЬОРИ ЛЮБОВI!
Крiзь погляд - СЯЙВО СПОКОЮ, мов бра,
Освiтлює ДУМКИ його ШОВКОВI.
ТАЛАНТIВ БОЖИХ в ньому цiлий свiт
Що ЩЕДРО людям роздає без лiку,
Складає їх в безцiнний живоплiт,
Що проростає у серцях довiку!
У РIВНОВАЗI ВИТРИМАНИХ СЛIВ
Дарує ДIТЯМ ЩИРIСТЬ непiдробну
I йде ДИТЯ життям помiж снiгiв
Торуючи смiливо стежку ШЛЮБНУ!
... А десь далеко, там де рiдний дiм,
Де склались зорi Лютого в покоси
ЧЕКАЄ МАТИ, ЩО ДИТЯ У НIМ
ЩЕ ЗАПЛЕТЕ ЇЙ ЗОВСIМ СИВI КОСИ...
04.02.2020 Португалiя