За мотивами східнослов'янської міфології.
Розкажу вам, діти, казку,
Залишивши гарну згадку.
Помандруємо ми з вами
Дивовижними світами.
Улаштовуйтесь зручніше,
Розпочнемо найскоріше.
Гості дуже ви поважні,
Тож і стухайте уважно.
В чарівному диво-царстві,
Між квіткового багатства,
Оселилася Жар-Птиця –
Справжня фея-чарівниця.
Мов жаринки, в неї пір'я.
Блиском сяють в надвечір'ї.
Багрянисто-золотаві,
Ніби сонячні заграви.
І достатньо лиш пір'їнки,
Щоб засяяв сад барвінком.
Зацвіли магічні квіти,
Оповиті оксамитом.
Там, де випурхне Жар-Птиця,
Зійде жито і пшениця!
А прозориста водиця
Наводнить усі криниці.
Хто перо добуде птиці,
Щастям доля заіскриться!
Житиме завжди в любові
В лагідних обіймах долі.
Якось вирішив украсти
Чародій Жар-Птицю красну.
Забажав її убити,
Та прийшлося відступити.
Бо устигла птиця вчасно
Золоте яйце відкласти.
А воно було мінливим –
Стало сонечком грайливим.
Вийшло в небо величаво,
Засвітившись полум'яно.
Розкидаючи заграви,
Зло і темряву прогнало.
Стала вільною Жар-Птиця!
Знов співає, знов іскриться!
А із дзьоба без зупинки
Розлітаються перлинки.
Ну, а злий чаклун знітився,
Невідомо де подівся.
Отже, діти, знов добро
Люте зло перемогло.
А Жар-Птиця-чарівниця,
Мов вогонь, мов блискавиця!
Всюди по світах літає,
Сяє золотим розмаєм.
Ну, а казочка, малята,
Разом з вами хоче спати.
Тож лягайте спочивати
І змикайте оченята.
Хай присниться вам Жар-Птиця –
Чародійка-витівниця!
Ваші виповнить бажання
На ранковому світанні.
26. 12. 2019 Л. Маковей (Л. Сахмак)
Дякую Вам, за коментар! Рада, що вірш сподобався! Нехай Жар птиця буде до Вас щедрою в Новому році! Адже Жар-Птиця, за східнослов'янською міфологією, - це природа, яка непереможна!