Я не хочу суррогатів -
З часом повірю у чисте й нове.
Болить і щодня забагато,
Ночами болить болюче пусте
Мірятись силами з вітром,
Сонце мені не пече -
Кипить кров кожним літром,
Гаряча у венах, ніяк не стече.
На стінах цукатні печалі,
Бо стінами стала я.
Силу мені пробачали,
А сила ж чужа – не моя.
Камінням не стало серце –
А я так хотіла, могла ,
Очі милила перцем ,
Вічність спалила до тла.
Різати б в корінь волосся,
Та шкода волосся мені,
Різати вени? Так завелося –
Різала лиш у ві сні.
Каятися б до неба,
Та неба не видно мені,
І в тобі не має потреби,
Залишусь для себе - собі.