Дерев кістляві лапи
У білій шерсті снігу.
Там позіха завзято
Ліхтар зимовим світлом.
Там вечір причаївся
В горбатій кучугурі.
Там місяць засвітився
І в хмарі зник від бурі.
Там сніг скрипить зубами
І клацає підошви,
А вітер стусанами
Колотить спину вдосталь.
Там я тебе сховаю
У затишнім барлозі,
Де полум'я палає,
Де килим на підлозі.
Зігрію змерзлі руки
Й заледенілу душу.
Там вип'єш мого трунку
І вилізеш із мушлі.
Розтанеш у долонях
І від тепла зомлієш,
Лишившися солоним
Лиш спогадом на віях.