Широкі луги, де лелеки бредуть табунами,
Гаї і лісочки, частіше ліси й болота.
Льонові поля протягують руки у хмари,
Багата пшениця, по кольору в нас - золота.
Рушник полотняний і крайки розшиті руками
Камзоли у скрині, що бабця тримала роки.
Тернівка п’янка, що пахне чомусь болотами
І в росах «капкани» що ставили скрізь павуки.
Це Бога дарунок, моє найдорожче Полісся,
Пісні невмирущі і лебеді білі в воді.
Тут Мавки живуть і зрідка ідуть на узлісся,
Де їх виглядають давно Лукаші - молоді.