3 червня 2018 року на VIII Книжковому арсеналі оголошено переможців першого в Україні конкурсу морської прои імені Юрія Лисянського "Мателот".
Переможці конкурсу:
1 місце - Олег Форостюк, "Дніпровський лоцман"
2 місце - Євген Баль, "Дика дивізія"
3 місце розділили:
- Володимир Каверін, "СРТР-ок"
- Тетяна Гладиш, "Любов усього життя"
- Радій Радутний, "Той рік"
Переможці отримали грамоти, подарунки та грошові премії. Всі решта - тільки цінні подарунки з книжок в-ва "Темпора" (шикарно видані "Очерки бурси" Антона Санченка, його ж "Левантійські канкули", "Принц Енріке мореплавець" Чарльза Р. Бізлі в перекладі того ж таки Антона Санченка (!) та збірка морських історій Джозефа Конрада "Зроби або помри").
Твори фіналістів будуть видані збіркою. Фотозвіт шукайте на сайті "Літакцент".
ЩИРО ВІТАЮ ПЕРЕМОЖЦІВ, ФІНАЛІСТІВ, УЧАСНИКІВ, ЖЮРА ТА МАЙБУТНІХ ЧИТАЧІВ ЗБІРКИ УКРАЇНСЬКОЇ МАРИНІСТИКИ!
Сторінка конкурсу на Фейсбук: https://www.facebook.com/matelotUA/
Сторінка конкурсу на Літакцент: http://litakcent.com/category/matelot/