Коли громи нагрянуть із небес,
Посеред квітня, щоб підняти жито.
Вода спаде із широчезних плес,
Сичі почнуть під ранок голосити.
Перше проміння вистрілить удаль,
Роси увись піднімуться із квітів.
І скинуть луки пелени вуаль,
То перша вруна побіжить по житі.
Дочекайтеся вруни, що біжить
Понад нивою,
Аж до обрію,
Поміж вербами,
Вдалину…
Вітер буде гойдати жита,
Громи битимуть рясно у хмарах.
Легка вруна як хвиля жива,
Подарує полям нові чари…
Дочекайтеся вруни, що біжить
Понад нивою,
Аж до обрію,
Поміж вербами,
Вдалину…