Червоні серпанки, червоні
Пущу ранком через долоні,
Огорну городи і ганки,
Обів’ю червоним серпанком.
На світанку птиці і коні
Заблукали в теплім полоні -
Дзвінкокрилі птиці сріблясті
І коні, як сонце гривасті.
Доганяйте сонце веселе,
Поки вітер ранку не змеле.
Погубились коні і птиці,
Розбрелись по теплій криниці.
А води ж немає, немає,
Тільки хмара пір’ям літає.
Ні відра, ні дзбана, ні чари…
Випий сонця просто із хмари!