Україна в огні, Україна в огні
І так важко, так тяжко на серці мені.
Любий Боже, дай ладу та лють схамени
І дітей захисти, збережи, обійми.
Шлях шукаю в пітьмі, чую пісні сумні.
Знов палають вогні у рідній стороні.
Гинуть браття та сестри на клятій війні.
Подивись на обличчя людей кам’яні.
«Вся країна в багні. Всі герої в труні.
Двадцять років панують лиш крадії.
Мрії всі в глибині, у казковому сні,
То тікайте, рятуйтеся, любі мої.
Україна в крові. Мертві всі вартові.
Плями всюди рясні на осінній траві –
Потонули в брехні, сльози ллють крижані
Та радіють невігласи на чужині, –
На глибокому дні: в борговому ярмі.
Залишилися вдома малі та старі».
Будуть сонячні дні та наснага в сурмі,
Знов відродять країну нові бунтарі.
Україна в огні, Україна в огні
І так сумно, так важко, так гидко мені.
Боже любий, дай ладу та лють схамени,
Дуже міцно до серця дітей пригорни.
27.09.2017