Як проліски вперше ударять у дзвони,
Медунки із ранку нап’ються води.
А небо очистить від хмар своє лоно,
Побачимо вперше весняні сліди…
А потім шпаки прилетять у домівки
І жайвора спів пролунає вгорі.
До сонечка вилізуть вперше полівки,
І зникнуть з під хати кудись снігурі.
Потрохи проснуться ліси стоголоссям,
Запахне новим урожаєм рілля.
Покриються верби зеленим волоссям,
Рибалка від сонця одягне бриля.
І все розцвіте, і умить забуяє,
Дахи осідлають в коханні коти.
А небо щомиті «курли» виглядаю,
Що має долинути нам з висоти…