Сонце глянуло до хатки,
Де родився третій братик,
Другий хлопчик у родині,
Хрещений Матвійком нині .
Старші діти заглядають,
Колисати помагають,
Щастячку не має меж,
Вся родина рада теж.
Он Матвійко пробудився,
У святій воді хрестився,
На руках у мами й татка,
Миле Боже янголятко.
Хресна мама чепурила,
Крижму квітками обшила,
Щоби доля буйно квітла,
У здоров'ї для Матвійка.
Вся родина веселиться
І співає, як годиться,
Конкурси ведуть малята,
То для них великі свята.
Музиканти виграють,
Співом в танець всіх ведуть,
Не танцює хресний татко,
Бо колише янголятко.
Ой співай, співай Матвійку,
Сіли пташечки на гілку,
Весели усю родину,
В цю святкову, світлу днину.