На вулицю я вийшов зранку,
Пташки свистять свої пісні.
Я зручно сів собі на ганку,
Чарівно так, як уві сні.
Мій дах будинку із соломи
І цеглою обкладена стіна.
Весь краєвид туманами накрило.
Чарівна є та таїна.
Та таїна, що ліс може ховати,
Мати кладе дитину спати.
А поки, я, узявши палку,
Гуляв у цьому лісі зранку.
Упав я в балку,
Де кущі росли.
Зламав я палку,
Ноги не несли.
Лежав я так, на небі зорі,
Заснув, і я у Чорнім морі.
Човен великий, та й на хвилях
Поплив я, як на білих крилах.
Остап Лагойда (2014)