Нiяке життя не проходить
Без сумнiвiв та без невдач.
Хай розпач до слiз не доводить,
На радощах краще заплач.
Хай сльози впадуть незбагненнi,
Як чиста у полi роса,
I прийде до тебе натхнення,
Розквiтне душевна краса.
Як чисте джерело розлийся
Любов,ю сердечних глибин,
В життi одного тiльки бiйся -
Спокуси пiдступних хвилин.
Вона пiдповзає неждано,
I очi заслiпить на мить,
Та воля твоя невблаганна
Хай зiрко тебе боронить.
I кожне надмiрне хотiння
Знехтуй, пiднiмися над ним.
Потрiбно багато сумлiння,
Щоб мiдний та став золотим.
І тiльки коли без вагання
Ти серце своє вiддаєш,
Вiдкриється Вiчнiсть безкрайня -
Прямою дорогою йдеш.