Малюй морозе дивний візерунок,
щоб вийшло неодмінно дзвінко, з тріском,
зима без холоду — порожній шлунок,
що душить тіло із скаженим тиском.
Малюй на вікнах, на струмках й на морі,
пиши в містах й на нашому подвір'ї,
у полі, у лісах, що вже прозорі,
жарким було щоб літо за повір'ям.
У лід товстий закуй водойми, друже,
скоріш притисни сильною рукою
сніги, оскільки їх не надолужиш,
геть передчасно утечуть рікою.
Мороз — художник чарівний та милий,
на камінь перетворює він воду
і дощ на сніг міняє швидко й вміло
і взимку визначає всю погоду.
2017 р.
**************************************
Рисуй мороз
Рисуй мороз, рисуй узор резной,
Чтоб с треском было непременно,
Зима без холода, как ковш пустой,
Дырявый, старый и никчемный.
Рисуй на окнах, на прудах, в степи
И нашей старой подворотне,
В лесу все белым снегом облепи,
Как можно гуще, подобротней.
Закуй озера, реки в толстый лед,
Своей рукою сильной, строгой,
Когда пойдем встречать мы Новый Год,
Чтоб стал для нас тропой, дорогой.
Художник удивительный, факир,
Ты в камень превращаешь воду,
Преображаешь в корне целый мир,
Зимой ты делаешь погоду.
2016 г.
ID:
764237
Рубрика: Поезія, Лірика
дата надходження: 05.12.2017 22:42:34
© дата внесення змiн: 01.08.2019 17:26:18
автор: Island
Вкажіть причину вашої скарги
|