Комар котам хвалився, та й охоче,
Що може укусити, кого схоче –
Мале дитя, бабусю чи студента,
Козу, корову, навіть президента.
Почув це голуб, крилами мотнув,
Вхопив комаху дзьобом, проковтнув,
Та як побачив хитрі очі кішки,
Рванув у небо під дитячі смішки.
***
- Чом, ти Олю, не малюєш
Коника чи лева –
Скоками шляхи торуєш,
Лазиш по деревах,
Як та мавпа на Багамах?
Зміниш колись плани?
Буду завжди така, мамо,
Бо я їм банани…
***
Сів шпачок на крайчик сцени,
Чорний на нім светрик,
Та й давай співать катрени
(Надворі концертик
Мав відбутись). Тут динамік
Принесли великий
Хлопці в майках та панамах,
Модних черевиках.
- Голос сильний мій від тата! -
Крикнув норовисто
Шпак. З динаміка кантата
Баха променисто
Вилетіла. Птах зігнувся,
Мов карась в тарілці.
Ворон хижо усміхнувся,
Що сидів на гілці.