Блукала небом блискавиця,
Шукала нишпорки між чорно-синіх хмар.
Вже почалася косовиця,
Зібрали бджоли з квітів лугових нектар.
Звідкільсь дощу з'явився запах
Такий густий і свіжий, і такий близький!
Частішав блискавиці спалах
І голос грому несподівано різкий
Все голосніше озивався,
Бурчав і гримав, щоб його почули всі,
А вітер на гілках гойдався,
Або ховався у високім лопусі.
І раптом... краплі у пиляку
Так нехотя і важко з висоти впадуть,
Й за ними дощ, мов з переляку,
Рясний і теплий хмари врешті-решт проллють.
І згодом грім затихне зовсім,
А блискавиця в нишпорці між хмар засне,
Й розіллє небо синь невдовзі,
Й всміхнеться сонечко златаве і ясне.