Тектоніка плит не складніша
За інші теорії та алгоритми
Навіть за появу дірок і стрілок
На панчохах
У будь-яких епохах
Чи розриву аорти
Від стогону скрипки в руках
Інстинного музиканта
Це стала константа
Сейсмічна активність
Між митями
Закладена деформація
Між зв'язками
Неважливо яких
І наскільки порочних
В біноклі - наочно:
Принципове розходження
Океанічних хребтів
Ідейний рух материків
Зіткнення
Зсови
І знову розсови
Скарби в сонцесховах
Забуті коштовності
Померлих піратів
Пихатої шляхти
Чи військової хунти
На магматичному грунті