Травам
Земля
Сонце і вода
Людям
Війна
Горе і біда
?
.......................
Реальні події. Штрих до історії підйому економіки успішної нині країни:
http://www.bbc.com/ukrainian/features-39719304
"...Перші враження від Австралії були жахливими. Табори для переселенців були посередині якоїсь пустки. Рослинність була дуже дивною і нечисельною - евкаліптові дерева з маленькими листочками. Земля - червона. Ми не бачили жодних ознак цивілізації. Моя мама плакала, коли вона це побачила. Але це було краще, ніж Сибір.
Після нашого прибуття до Австралії, чоловіків призначали на роботу - когось на плантації цукру, когось - на південь будувати електростанції. Мій тато мав два роки відпрацювати там, де вкаже уряд. Такі були умови нашого переселення. Спочатку він працював на залізничній товарній станції, ремонтував потяги, а згодом - на фабриці пластику
Працював дуже важко, часом по сім днів на тиждень. Але ми були щасливі, бо могли купити стільки їжі, скільки хотіли: яйця, молоко, хліб, овочі, апельсини. Мама багато готувала, ми від'їдалися, бо приїхали дуже худі. Вона працювала на вовняній фабриці.
Згодом ми орендували трохи краще житло - в обмін на те, що мама працюватиме там прибиральницею і нянею дітей господарів. За два роки ми переїхали в окрему квартиру. Через сім років отримали громадянство Австралії, через вісім зібрали грошей, щоби взяти кредит на будинок..." (С)
земля, сонце й вода - усьому сущому від Бога. А Людина, іменуючи себе розумною, замість шляху життя, обирає війну...
Дуже глибока і актуальна річ - дякую.
Добре, що у нас, попри війну, немає таборів біженців.
А в Євроці, яка проспала появу чергового "гітлеєрка", є такі табори: http://www.bbc.com/ukrainian/news-39683902
"Папа римський Франциск закликав усі країни світу припинити утримувати мігрантів у спеціальних центрах, багато з яких, за його словами, нагадують концтабори..." (С)
Дякую за розуміння.
Зачепили слова одного молодого українського політолога, про те, що війни завжди будуть.
Що він там закінчував, той розумник, який Гарвард.
Дикість, варварство, запресовується в свідомість навічно.
З цієї історії видно, як на долоні - кому війна горе, а кому прибуток і розвиток.
Нічого не нагадує, з нашої сучасної історії?