За краєм села десь ліхтар мерехтить,
Зірки зачаровують очі,
У співі нічнім солов’ям таланить,
Щось вітер тихенько шепоче.
Хизуються дивні химери тіней
У величнім мороці кленів,
Під спів солов’я їх нічний привілей,
Вони наче грають на сцені…
Не буду псувати я примхи химер,
Полохати дивні розваги.
На лаву присяду немов у партер,
Відчую цих примх переваги.
Замріюсь… Забуду що ранок колись,
Загасить зірки немов св́ічки…
Отямлюсь, метеликом в світло б’ючись,
На березі тихої річки…
07.05.2017
"розваги-переваги" римувати не можна; в "свічки" наголос на другому складі, коли множина
Джин відповів на коментар sondag, 07.05.2017 - 18:19
Це поезія, тут неможливе стає можливим. Є виключення з правил, коли наголос змінюється. Стосовно "розваги-переваги": ці слова мають різний зміст і різні корні.