Сонце, сонце, освітлюй тіні,
Не заходь, зачекай хоч хвилину...
Я ще раз у твоєму промінні
Озирнусь на свою Батьківщину.
Кину погляд на небо, квіти
І на поле у стиглім колоссі.
Спомин довго ще буде боліти,
Вітру подих лишу у волоссі...
Розіб’є гуркіт неба тишу,
Полечу, наче птаха, з юрбою...
Але спогади! — Ні, не залишу,
У світи заберу із собою. 2014
в "розіб'є" наголос на другому складі нормативний. наголосів не треба у віршах; "спогадів ( ) не залишу". тут можна: "жодних спогадів тут не залишу" або "навіть спогадів" або "але спогади! – ні, не залишу"
Lana P. відповів на коментар sondag, 04.05.2017 - 05:15
чудово, дякую, особливо останній варіант припав до душі