Плаче батько Тарас на Чернечій горі … ( Шевченкові)
Плаче батько Тарас на Чернечій горі,
Бо мати Вкраїна у великому горі,
Стікає стареча сльоза по обличчю,
Йде боротьба за волю сторіччя в сторіччя.
Не плачте Ви батьку, не журіться мамо,
Батьківщину в рабство ми ніколи не здамо,
Не буде війна йти на землі довічно,
Постане с руїн наша країна велична.
Не будуть литись багряні ріки по ній,
Не буде ховати своїх найкращих синів,
Скоро скине рідна ненька Україна
Чорну хустку свою, таку страшну, вдовину.
І побудуємо ми нову країну,
Незалежну, Європейську та омріяну.
*******
Адреса:
Фото та малюнки
http://library.vspu.edu.ua/vistavki/shevchenko/shevchenko.htm