Там так було і завжди буде:
Базарний гамір, метушня,
Ще іскрометні пересуди,
Завуальована брехня.
Помпезні, в світській надбудові
На фоні бідності і зла,
Хизуються кумири нові.
А там, на Сході, йде війна…
Не переймаються, одначе,
Ніким й нічим окрім себе,
Кують залізо ще гаряче,
Та кожний з них кує своє.
З цинізмом хапають банкноти,
Щоб рай відбудувати свій,
А поруч гинуть патріоти
В протистоянні силі злій.
Тож, не до світських вихилясів
Бабла зеленого рабів, –
Невдовзі змиє час наразі
Всю позолоту з багачів.