Люблю я потяг, в ньому дуже зручно.
Дорога вже не стомлює нараз.
Купе, плацкарт, загальний буде влучно
Для подорожі обраним якраз.
Там місця вдосталь хоч для себе чи речей,
І гарно так циклічно він співає.
У співі шлях крізь затяжних ночей
В здоровім сні миттєво пролітає
Усім, кого в авто буває нудить,
В автобусі себе погано почуває,
Нехай не думає, у сумнівах не блудить -
Його зі свистом потяг привітає.
А ти іще студент? То це й не порівняння!
Мерщій бери квиток та мчися на вокзал.
Та їдь за безцінь, де нема навчання,
На диско, рок-концерт, екскурсію чи бал.
Зупинок мало - економиш купу часу,
Немає тих об'їздів та заторів,
Вмостися позручніше, випий, якщо любиш, квасу,
Не чуючи бензинових моторів.
Вагон - це ж мов маленький світ:
Там легко стати другом за хвилини,
Там весело, вздовж колії політ
Скорочує тривалість на години.
Узимку тепло, влітку прохолодно,
Без вихлопів повітря увесь час,
І вибором логічним та природнім
Сідати в потяг стало повсякчас.
Отож вивчай цей світ та їдь до нових міст.
Купуй квиток та потяг обирай.
Нове пізнай, звелич духовний ріст,
Сидінню вдома поклади нарешті край;)