Заспівала осінь колисанку
На мінорних струнах жовтих трав.
Одягла берізка вишиванку
З позолоти й дощових заграв.
Витерла промінням личко вмите,
Розчесала вітерцем косу,
І серпанок бабиного літа
Опустився із плечей в росу...
Запросив до танцю її ясен,
З очерету десь букет зібрав
Й закрутив у напівсоннім вальсі,
Лисину підставивши вітрам...
... Невисокий міст між берегами,
Котиться дорога із гори,
Й поспішає віз по ній з роками
В діл, де сплять столітні явори.
Гей, літа! На мості зупиніться,
Розпряжіть крилатого коня,
Крізь хурделицю сухого листя
Руки простягла любов моя...