Виписуватися, писати,
Як казав Мушкетик,
Поки молодий
І впевнено тримаєш
Перо рукою,
Поки не посивів
Від свого/чужого горя,
Поки шукаєш правду
І піддаєш сумніву
Все написане,
Все показане і почуте,
Поки віриш своїм очам
Поки ті, ще не навчилися брехати,
Затуманювати твій розум
І давати хибні відомості зі світу.
Не стій осторонь,
Не будь байдужим,
Шукай правди,
І не бійся,
Що нічого,
Крім болю розчарувань,
Ти не отримаєш,
Вписуй це в сторінки
Своєї долі
Правдивими словами
І ніколи не криви душею,
Бо все написане тобою
І так піддасться сумніву
Чи анафемі.
Чи краще для тебе
Задобрювати лукаву долю
Солодкими словами
Й фразами-кліше,
Завченими напам’ять,
Надиктованими владою,
Принесеними від кзьонза
Недільного ранку додому,
Слова, що не вбивають одразу,
А повільно отруюють душу
Оманливими перспективами
І відвертою брехнею,
Завуальованою,
Приперченою,
Підсоленою,
Підсолодженою
Брехнею,
Яку важко відрізнити від правди,
Якщо навіть і є
Між ними різниця?
ID:
687617
Рубрика: Поезія, Лірика
дата надходження: 04.09.2016 16:30:36
© дата внесення змiн: 04.09.2016 16:30:36
автор: inwaR
Вкажіть причину вашої скарги
|