Неподалік, майже навпроти,
Живе маленький бізнесмен,
На нім ледь завеликі шорти,
Бейсболка – справжній дядько Сем.
Машину браво розвантажив:
Рахує все і в дім несе
З синами – то в майбутнє важіль!
В таких турботах і живе.
А за бухгалтера – дружина,
Статечно заправляє всім,
Опікує малого сина,
Та бізнес все ж – передусім.
Так помаленьку, потихеньку,
Хатинку поряд возвели,
Та завели домохазяйку,
Щоб хизувалися сини.
А бізнес – наче геть нічого:
Купи—продай, продай—купи.
Дохід великий має з того –
Сусідські плещуть язики.
Їм революції не треба…
Який із неї буде зиск?
В ній не вбачає він потреби,
Бо торгувати тільки звик.
Його уділ, то хата скраю.
Він в тихій заводі рибак.
Чи правильно? Того не знаю:
Як патріот – то скрізь дурак.
Дивлюся згодом, а навпроти
Крутий жирує бізнесмен!
Десь там солдати, танки, дзоти…
Він власний створює Едем.