Куди летять лелеки?
Де проляга їх путь?
В які краї далекі
Свій спів вони несуть?
Туди, за океани,
Де сонце сипле жар,
Метелики багряні
Живильний п’ють нектар.
Та з ними я не прагну,
Хоч гарна там земля.
Мене немов щось тягне
На батьківські поля,
До біленької хати,
Калини під вікном,
Трав з ароматом м’яти,
Засіків із зерном...
Повітря мого краю
Прозоре, аж тремтить.
Спрагло його вдихаю...
Це є блаженства мить!
О, рідна Україно,
Ти – матінка моя!
До тебе безупинно
Всім серцем лину я!