- А... де я?.. Що сталось?.. Чому... я... в загубленій... хаті?..
- Спокійно. Лежи. Тобі спокій потрібен, не більше.
- Скажіть... мені... де... я...
- Ти в нашій общині.
- Обняти...
Я... хочу...
- Тихіше...
- Ти мусиш лежати, бо тіло ослаблене, кволе,
Ти ледве говориш, тобі краще тихо лежати...
Вона нахилилась, сказала:
- Віддай... мені... волю...
Таким був початок.
Тоді вона взяла обличчя і поцілувала
Настільки тендітно і пристрасно, що настанови
Порожніми стали.
Нам чорного кольору мало -
Додали червоний.
І вже не здавалось, що рани пекли і боліли,
А дівчині тільки й хотілось поринути в казку -
Добилась жаги і спокуси, що линули в тіло.
Зазнав я поразки...
Четвертий день після рятунку - їй вже значно легше;
Тим паче, вона може добре пройтись після коми.
Її звали Танею...
- Добре ти біг, аж роздерши
Коліно від втоми.
- Нічого страшного... Воно заживе зовсім скоро.
Ти краще скажи мені, що тебе в ліс спонукало
Втікати? Від чого? Навіщо?
- Страшніше, ніж голод,
До вас зазирало...
Ті троє, що в лісі ходили, хотіли спіймати
Мене, щоб я часом нічого не видала іншим.
А я не хотіла там жити, бо там, мов за грати
Пускають, не більше.
Там місто нове розрослось, де нелюдські умови
Були у людей, що хотіли змінити потреби.
Тому і втекла, бо хотіла поближче до волі,
Поближче до неба...
- А ти родом звідки?
- З Тернополя.
- Також місцева?
- Є трохи... Та після війни нас вивозили з дому -
Ні батька, ні матері... Я тепер блякла і темна,
Не вірю нікому...
Хотіла спитатись, а як вижив ти? Бомба ж впала!
- Мене тоді там не було, але хворий я нині -
Уран, радіація, інші жахи... Їх немало.
Та й в нас інший вимір -
Як бачиш, ми Сонця не бачимо декілька тижнів,
Допоки воно світить на емігрантському боці...
- Чому ж нема? Ти врятував мене - хоч ти і хижий,
Але в тобі - Сонце...
09.08.16
Тоді вона взяла обличчя і поцілувала (як можна взяти обличчя?)
Хотіла спитатись, а як вижив ти? Бомба ж (бо) впала!
що хотіли змінити потреби (це як?)
А в цілому - класно!
Systematic Age відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
1. Перебільшив
2. Так ритм зіб'ється
3. Як ви змінюєте розмір зарплати