Хочеш побачити зорі
В синій озерній гладіні?
Чуєш, птахи заспівали
Серед торкань світлотіні?
Чуєш ти їхню розмову?
Їхні тихенькі слова?
Вітер шепоче нам знову,
Хмара м’яка проплива…
Чари на кожному кроці
Нам зазирають в лице,
Ключ у долоні лоскоче…
Світ чарівний поведе
У дивовижні дива,
Де неможливість можлива,
Де кожна хмара ясна
Сипле солодкії зливи…
Це все п’янке божевілля
Від дивовижного зілля…
Очка заплющуй свої,
Спи, милий-рідний, засни…
Плине у мандри наш сон
У світ, де нема перепон…
Хочеш побачити танець,
Що творять дивнії тіні
У серпанкових туманах,
У вересовій тишині…
Креслить в повітрі думки
Дивна рука невловима,
Викреслить сумніви всі
І покладе за дверима…
Хочеш побачити думку,
Що відірвавшись від тебе
Втілиться пензлем незримим
Серед хмаристого неба?
Лиш забажай – все здійсниться,
Миттю постане тобі,
Але стривай, стережися…
То небезпечні вогні…
19.06.2016