Так раптом сумно стало на душі
Я захотіла нині бути вдома,
Де свіжоспечений хліб на столі
Й старенька мати вигляда з дороги.
Сьогодні свято у селі моїм
Заквітчані домівки зеленими гілками,
До церкви йдуть у вишиванках всі
Лиш я ходжу чужими тут стежками.
До хати рідної думками лину
Дитинство там і молодість пройшла,
Там запах квітів, чебрецю й калини,
А при дорозі пишна кропива.
В саду смачна черешня червоніє,
Картопля на грядках вже зацвіла,
Там трави, вже покошені, жовтіють
Там рідний вітерець легенько повіва.
А ще в саду цвіте троянда і піони
І ластівки на хаті гнізда в"ють,
Черемха терпким запахом там манить
Й дзвінкі потоки виграють.