(Повторення віршових розмірів.
Двостопний хорей)Дуб березі
Шепче казку:
-Бачиш в небі
Хмар підказку.
Диво справжнє
Творять хмари -
Тут і давнє:
Сліди кари.
Ось хмаринка -
Хлопчик скаче,
Там - хустина:
Сум дівчачий.
Темні хмари -
Будуть грози...
Світлі стали...
- Добре, досить,
Хочу з ними
Світ за очі:
Ти старий вже,
Казки хочеш.