Край дороги ,біля тротуару
Наче сонце квітка розцвіла
І у день прекрасний й в непогоду
Вона людям настрій підійма.
Так вона росте посеред міста
Наче сонце ясне на землі.
Зодяглася в золоте намисто,
І щосили пнеться догори
Ніби крихітний шматочок сонця
Загубився серед метушні.
Скільки в ній енергії і сили!
Скільки в ній бажання підрости!
Та пливе за часом тепле літо
І голівку жовту спопелить.
Розлетяться парашутики по світу,
Щоб весною нас розвеселить.