Озвірів геть старий пес,
В курнику давно прогрес,
Є там світло і камін,
Він живе щодень без змін.
Геть собачий холод в буді,
Мерзне їжа вся на блюді,
Як на ранок задрімає,
Півень в курнику горлає.
Розізлився не на жарти,
Треба поміняти карти,
На світанку ще лиш світ,
Півень вискочив на пліт.
Пес в курник та на кубло,
Ох і крику там було,
Розходилися тут кури,
Всі сварливої натури.
Півень з плоту та у бій, -
«Про кубло тепле не мрій,
Геть до буди, лобуряко»,
Поволік хвоста собака.
Свою шубу полизав,
Не туди певно попав,
Все чекає на прогрес,
Від морозу білий пес.
http://antonina.in.ua/index.php/dlya-ditej/pro-tvarin/997-progres-u-kurniku.html