Вже дев"ять днів нема поета,
мого сусіда і товариша,
який, мов рідний був мені,
допомагав в скрутні дні.
Старший брат, чоловік,
що умів робити компліменти,
хоча інколи влізав у політику,
коли перепивав...
(Півлітра горілки і дві пачки цигарок
його щоденний раціон)
І не зупинити було словесного п....у...
Тоді всі сусіди були..."нікчемами" у нього,
маленькими людьми, над якими
возвеличувався і володарював пан Михайло.
Але для всіх він був добрим,
від душі...міг віддати останнє.
В останні роки він потребував
сторонню підтримки, допомоги...
Особливо в останні тижні й дні.
Є рідні брати, сестра, донька,
якій потрібні були тільки гроші
та квартира...Яка чекала на...
Не квапилися купувати підгузки,
ліки...Не квапилися викликати лікаря,
швидку...Не йшла до тата,
хоч і живе 10 хвилин автобусом проїхати...
Чужі люди мили, прибирали, міняли,
купували, готували їсти,
товкли-перетирали...викликали...
зносили з поверху до швидкої...
А потім закривали повіки...
Телефонували до СМІ, що помер
скликали друзів на останнє прощання...
В цей час донька святкувала Різдво в Австралії,
коли закопували труну з татом на батьківщині
знаного поета, в глухому селі...на Коломиївщині.
Сьогодні чужі ( можливо вони зріднилися) люди,
сусіди, пом"януть тебе, поставлять свічку за упокій,
прочитають молитву і...вип"ють за твою душу, як ти любив.
Спочивай там, біля батьків, "Михасику" з Богом!
Світла і вічна пам"ять тобі! Ми будемо згадувати тебе!
Бувай! Прощавай! І прости нам, що було не так.
от же ж, пані Наталю! – що ви читали все-таки? книжку чи коментарі до книжки? ( я занг ) прочитайте книжку ( там "прикріплений файл" ), а цього вашого твору я не осуджував: лише вказав на помилки, доки свіжі
Дякую. Читала файл. Ще раз перечитаю уважніше...Поки я зрозуміла у Вашому творі є іронія по відношенню до віршів, які пишуться на цьому сайті...до рим, які використовують поети цього сайту, недолугі, не досконалі, прості...
не користуються правилами щодо віршувань, роблять багато граматичних помилок і при цьому рахують себе поетами Виправила
І ще потрібно виправляти. Суржик прохоплюється...Але можливо і не суржик, а діалект Чернігівщини
Я Наталя. А Вас? Читала Вашу критику Я не можу сказати, що висока поезія у Вас вибачте пане У мене теж не така...але покійний поет Олег Лишега деякі твори схвалював...і надихав цим мене на творчість ...А пан, поет Михайло Г. критикував...але схвально відгукувався від віршів "замовлянь" в народному стилі...Мало їх у мене...та я постараюся на його честь...
Дякую за увагу і роботу над помилками...Виправлюсь. Тут важлива суть і ...Напишіть Ви, щось файне пане...а то тільки, як вчитель у школі а сам...нуль Поминути-народне