Стоїть велично святково вбраний ліс вдалині,
Дерева й кущі в кожухах і теплих білих шапках
Проглядають багатосерійні казки у сні,
Божа краса! Торкнувся Янгол крилом, як Божий птах...
Тихо падає пухнастий сніг, ховає сліди,
Димлять трубками хати, топляться печі та грубки,
Тріскотять дрова... Не страшні ніякі холоди,
Тепло на душі...А мороз розмальовує шибки.
Входить Різдво Христове в хату, на столі кутя,
Ллється молитва свята... Ніжно торкається плеча,
Цілує в голову, як мати чи тато дитя,
Витирає сльозу на щоці...Пломеніє свіча.
Рип, рип, рип...рипить білий сніг під кіньми із саньми,
Їдуть колядники з колядками...Дзвенять у бубни,
Бажають миру й щастя всім, любові між людьми,
Процвітання Україні й щоб не було в нас війни.
З Різдвом Христовим вас, мої друзі! Всім Щасти, щасти і щасти!