Рік Новий зірвав останній лист календаря,
Рік Старий йому ворота відчиняє.
Думки, мов кораблі спустили якорі́,
На дні душі Надію й Віру все шукають.
А Рік Старий з тахікардією в грудях,
Із ди́ханням, яке із ритму вийшло,
Збирає смуток, біль і каяття
І покидає нашу землю грішну.
Скажу Йому: - у скриню забирай,
Збирай тривоги, сльози і розлуки.
Залиш окраєць щастя й мир віддай ,
Щоб жили в радості і діти, і онуки.
Старий чоло поморщив, брови звів:
- Пробачте що не виправдав надії ,
Ось Молодий нехай дого́дить вам ,
Та не згубіть у Новім році Мрію.
Хай Рік Новий заходить світлом в дім,
Нехай здоров’ям всюди плодоносить,
Хай радість, спокій , мир прийде із ним,
Хай здійснить все, про що його попросять.
Із вдячністю відпустим Рік Старий,
Хай в пам’яті лишає світлі згадки.
Любов’ю ми зігріємо Новий ,
До серця ближнього зведем любові кладку.
29.12.15