Залізне місто, місто-переможець,
Місто звитяг, де мріє Дніпрельстан.
Тут кожен житель – славний запорожець,
Це - Запоріжжя, місто-талісман.
У нього є Дніпроблакитні очі,
Й проспект найдовший у Європі має,
Що золотисто сяє він щоночі,
Та й Дніпрогес у посмішці співає.
Козацький дух тут чутно аж в повітрі,
Від діда-прадіда ми стали патріоти.
Не передать найвправнішій палітрі,
На Хортиці найкращії широти.
Ми без ракети маємо можливість,
На Космос кожен день мерщій рушати.
І у мартенів, маємо сміливість,
Як Прометей вогонь видобувати.
У України діточок доволі,
Та Запоріжжя – рідкісна перлина,
Що океан? Поля широкополі
Тут майорять на цілу Батьківщину.
Місто-заводів, місто-заповідник.
Місто-звитяг, де всі - одна родина.
Тут кожен житель – працівник-дослідник,
І наше місто – батьківська хатина.