«Поэзия — та же добыча радия.
В грамм добыча, в годы труды.
Изводишь единого слова ради
Тысячи тонн словесной руды».
В.Маяковский
***
Вбиваю заступ в сказані слова,
Бо лагідні торкання тут – безсилі.
Хай мова розсипається жива
Та вільна – в цій неораній місцині.
Старанно кожну грудку - розпушу.
З глибин душі джерельцями заб’ється
Струмок, яким натхнення воскрешу,
Що тягнеться прямісінько від серця.
Та життєдайна сила пробіжить
Корінням, стовбуром, охопить строфи-віти,
Мелодія симфоній забринить,
Розкриють пелюстки чудесні квіти,
Яким чи день, чи в вічності – цвісти,
Красу нести, проміння дарувати.
Якщо сади зростити хочеш ти,
То починай – із плуга, чи з лопати.