Ой, мамо, мамо! Диво на городі!
Які ж бо чудернацькі кульки чи м’ячі!
Танцюють вони разом в хороводі…
То, кажеш, мамо, що вони смачні?
А правда, мамо, тут ось зебри
Кубельце звили, їхнє це яйце…
Що ні? То подивитись треба,
Що в середині. Як зробити це?
Дивися, мамо, кулька ця сміється,
Коли в руках я скибочку трима!
Як кажеш, ягода ця зветься?
Кавун? – То це кавун я обійма?
То кажеш, мамо, що мене із татом
В капусті десь зловили по жнивах,
Щоби у місто із собою взяти?
Чому ж ви не шукали в кавунах?
Ну добре, мамо, йди поклич-но тата -
І не шукайте у капусті й бур’янах.
Хотів би я щоб мені брата
Зловили ви ось тут у кавунах!