Серце печалі не знає -
Погляд суворий вперед,
Кутиків рот не згинає,
Холод його не бере.
Серце тривоги не знає -
Тіло не чує вже біль,
В голосі трепіт не грає,
Руки холодні й німі.
Серце любові не знає -
Душу скував лід міцний,
Серце черстве не кохає,
Сльози очам не страшні.
Серце холодне не гріє -
В жилах і кров не тече,
Гордість у горлі жевріє,
Серце черстве – не живе.