За картиною К.Роландо «Зустріч з невідомим»
Набравши повні долоні світла
Вогнем запаленої любові,
У лісі папороттю розквітнем
На перехресті своєї долі.
На дні просвітлені почуттями,
Долаєм загадок візерунки
І відпускаємо ліхтарями
Жагучих рук і очей цілунки.
Тіням віддавши тонкі одежі,
Немов з душі познімавши маски,
Рушаєм, вільні, туди – за межі –
В небеснім храмі шукати щастя…
*Парки ліхтарів можна побачити по всьому Китаю. Побудовані вони спеціально до дня Юаньсяо. У період святкування вдень люди можуть милуватися барвистими ліхтарями різної конфігурації, розмальованими різними цікавими малюнками.
Однак найкрасивіша частина торжества починається в країні з настанням темряви, коли всюди запалюються тисячі ліхтарів, і вулиці від цього сяють сліпуче яскраво.
Цього вечора все настільки чарівно, що китайські сім'ї разом з дітьми виходять на нічні вулиці, щоб прогулятися, зустрітися з друзями, купити ліхтарики або взяти участь у традиційній грі, в якій потрібно розгадувати загадки, написані на ліхтарі.
Крім юаньсяо, однією з розваг є театр тіней — давня форма розповіді історій.
А ще групи китайських жінок, особливо на Тайвані, під час Свята ліхтарів вирушають на вечірні екскурсії. Вони можуть поїхати в інші міста або в сільську місцевість, щоб оглянути вуличні пам'ятки або зібратися в якомусь храмі. Вважається, що активність у цей час відганяє хворобу і збереже здоров'я протягом усього року.
Картина просто неймовірна! І вірш чудово її доповнює! Ваші вірші, як і ті майстерні полотна, які Ви підбираєте для ілюстрованого оформлення своїх творів.
ptaha відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
дякую Вам за таку високу оцінку поезій а картинка, залишена Вами, перегукується з моєю вчорашньою поезією "Серце на розрив".