Пусті дома нечутно ані слова,
то містом прокотилась атомна війна.
Війна та не звичайна , то чорнобильська хвороба.
Чорнобильська аварія - чорнобильська війна.
Людей нема, хвороба швидко покосила.
Туманом сірим покотилась, мов жива.
Забрала без жалю радіаційна хвиля.
Спустіли села й навкруги міста.
Горить реактор, а за ним і другий.
Звучить наказ: потрібно полум‘я гасить.
Малинова заграва небо окрасила,
не знають воїни, не довго залишилось жить.
Пусті дома не чутно ані слова.
Лише скрипить зажурлива сосна.
Неначе тут не було і нікого,
людська нога неначе й не була .