За що таке Небесне покарання -
То сніг, то дощ періщить на світанні?
Свинцеве небо пострілом у груди,
Як довго ця сльота в природі буде?
І де знайти таку гігантську ковдру,
Щоби зігріти поле, ліс і воду?
Не бавить сонце градусом високим,
З’являється на небі лиш наскоком.
Зате похмурі хмари, при параді,
Серед весни нас посипають градом.
З опаленням, як завжди, поспішили,
В холодні дні в домівках відключили.
І де знайти тепло й зігріти тіло?
Так довго замерзати надоїло!
Пішла б я залюбки гуляти в лісі,
А замість цього - дощова завіса.
Звичайно, скажуть люди - не журися,
В душі до неба словом усміхнися,
І попроси в небесної блакиті
клубочок сонця, золотом облитий.
Молюся щиро і здіймаю руки,
Візьми нас грішних, Боже, на поруки!
І замість прикрих докорів сумління
Нехай в серцях настане потепління!