І.
Ширина і довжина
Всього навколо
Падає у око.
Де дружина
Твого нового
Життя у глюках?
Що то взагалі?
Палкі реалі.
Чорна крапка –
Прикуття погляду.
Думки на клапті
Стеляться по ряду.
Відпусти думки
І себе кудись.
Життя ламкі,
Поклади на мороз
І – хрясь.
ІІ.
Третє око,
Дев’яте око,
Безліч очей,
Якщо хочеш.
Руки в боки,
Заткни стоки
Таємних мрій,
Якщо хочеш.
Побачити глибину,
Відчути не на половину
Безцінну щирість
Того, що бачиш.
Перевірити себе,
Випробувати хребет
На сталеву міцність.
Ти сам все бачиш.
ІІІ.
Невже жити варто
Все життя?
Щоб стати впертим
І дурним, як дитя?
Варто прагнути
Наступного дня,
Де жаль здохнути
І тебе терпить рідня?
Люди не надихають –
Спостереження пильні
Показують, що не знають
Вони наскільки сильні.
І не знають де сила,
Живуть розпачливо.
Планують наступ з тилу,
Користують примітивне паливо.
06.03.2015. РЦЛ, тер.