Освіта потонула в пофігізмі,
Наука - у безмежнім мракобіссі.
Чогось ми хочемо, чого - не знаєм,
Щось з небажанням вчим - і забуваєм
Біжим у вічнім колі споживання,
Лишивши там усі свої бажання
Ентузіазм - для слабаків! Дай гроші
Й усі шляхи умить стають хороші!
Нащо ж ти учишся? "Та, може, люди
З тебе будуть" - тобі так кажуть всюди.
Навчишся тут ти, сірий плащ напнути
І у машині нашій гайкой бути.
Освіта потонула в пофігізмі,
Держава - у страшнім плутократизмі...
Можливо, годі нам усім так бути?
Можливо, скоро час рушати проти?