Навіяне верлібром Шона Маклеха «Світ весняних запахів»
http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=573515
Усе земне прямує по спіралі -
Мабуть тому оцей квітневий день
Дарує запахи старезних битв і сталі,
Дарує запахи легенд, казо̒к, пісень.
Ну що б здавалося – ті вичахлі дороги?..
Ну щоб здавалося – руїни древніх стін?..
Та то ж часу стрімкий невпинний плин,
В якім злились предвічності тривоги!
У нім моє життя – лише краплина
Для мороку закручених століть…
Лише відрізок, лиш коротка мить,
Де завтрашнє гукає без упину,
І де минулого свистить гнітюче лассо,
Та ще повітря пахне стиглим часом.
11.04.2015 року