Чистим золотом промінь сонечка
Обіймає мій рідний край –
А в хатиноньках всі віконечка
Просять: «Зимонько, завітай!
Поміж селами в білих саночках
Морозенко нехай летить,
Хай несе нам нові співаночки
В новорічну святкову мить.
Понад хатами та деревами
Лине пісня хай наша вдаль –
І дзвіночками кришталевими
Розганяє всі сум та жаль.
Всім господарям зима-зимонька,
Хай дарує премного сил:
Сотню літ, як одну хвилиноньку,
Всім зростало добро для сіл,
Щоб завжди у піснях купалися,
Колосилися щоб поля,
Новім квітом щоб прикрашалася
Наша мати – свята земля.