Ти не пізнаєш до кінця,
Скільки «Я» в мого лиця:
То весела, то серйозна
І в душі релігіозна,
А зовні ніби атеїст.
Коли слухняна, коли страптива,
Часом спокійна, часом грайлива.
Зіграй зі мною в салочки:
Дожену і втечу.
Таких, як я, русалочок
Не бачив досхочу.
Зачарую словами, зацілую устами.
Непомітно золотими перстами
Свободу солов’ю
Я в клітку закую.
Не підпалиш мости
Під охороною пости.
На сторожі – очі звабливі
І почуття такі мінливі:
Кнутом і пряником ласкаю,
Всі хитрощі жіночі знаю.